fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Kartonnen boekjes drukken: echt maatwerk!

Wil je een kartonnen boek laten drukken? Daar helpen wij je graag bij. We leggen je graag uit hoe we je kunnen helpen en wat de voordelen zijn van een kartonnen boekje, ook wel een boardboekje genoemd.

Door het complexe en intensieve traject van drukken voor dit specifieke type boek is de prijs pas interessant bij een oplage vanaf 500 stuks.

Vraag een offerte op

Of vraag gratis een sampleboek aan

Kartonnen boekjes speciaal voor jonge lezers

Uit onderzoek blijkt dat het op een jonge leeftijd met boeken in aanraking komen een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind heeft. Boardboekjes zijn al geschikt voor heel jonge kinderen. De bladzijden van dit boekje zijn gemaakt van dik, duurzaam karton dat tegen een stootje kan. Met kleurrijke illustraties en stevig gebonden in een kaft, gemaakt om veel in te kijken en om jarenlang van te genieten. De hoeken zijn vaak afgerond, zodat een kind het veilig zelf kan vasthouden.

Zo is een boardboekje opgebouwd:

 • Eenzijdig gestreken sulfaatkarton, standaard van 300/350 gram;
 • Een laminaatafwerking ziet er mooi en luxe uit en beschermt het drukwerk tegen beschadiging;
 • Qua laminaat kun je kiezen uit mat, glans of linnenstructuur, het binnenwerk van boardboekjes wordt vaak ook met glans- of matvernis verwerkt;
 • Je kunt een hardcover kaft met schuim om het boardboekje doen om het dat echte zachte kinderboek gevoel te geven;
 • Vensters, puzzels, vormen uitsnijden of materialen met een ander reliëf zijn opties;
 • Het aantal pagina’s moeten altijd een veelvoud van twee zijn.

Ruime keuze aan afwerkingen

De dikte van het karton is een van de belangrijke variabelen bij de keuze van een boardboek. Dikkere boeken voelen stevig aan en zijn sterker en duurzaam. We gebruiken dikkere materialen voor de allerjongste lezers. Is het boek bedoeld voor een iets oudere lezer, dan adviseren we een lager gewicht, altijd van de hoogste kwaliteit.

Andere opties zijn het toevoegen van gestanste vensters met bedrukking aan beide zijden. Deze verhalen hebben een grote toegevoegde waarde doordat de vensters makkelijk te openen zijn. Zo ontdekken kinderen op een leuke manier de afbeeldingen die in het kartonnen boekje verborgen zitten. Ook is het mogelijk om het hele boek in een afwijkende vorm te snijden zodat het eruit ziet als een tractor of wat je maar wilt.

Daarnaast kun je in een kartonnen boekje een puzzel in het boek maken, of speciale reliëf afwerkingen toevoegen. Verder is het mogelijk om schuim toe te voegen aan de kaft, een zachte kaft geeft een boek een echte kinderlijke afwerking. Nog een ander idee? Vast ook mogelijk, we zoeken het graag voor je uit!

Alleen de beste drukkerij mag jouw boardboekje drukken

Het drukken van een boardboekje is een heel apart specialisme. Tot voor kort was het alleen in China mogelijk om grote oplages te laten printen. Hier vielen de kwaliteit en de levertijd echter vaak tegen. Inmiddels is het ook op enkele plekken in Europa mogelijk om deze boekjes te laten drukken, waardoor we goede kwaliteit en de afgesproken levertijd kunnen garanderen. Dankzij onze service wordt ook je boardboekje laten drukken echt kinderspel, want onze klanten geven ons maar liefst een 9,2 als cijfer.

Vraag een offerte op

Of vraag gratis een sampleboek aan

Bekijk kartonnen boekjes producties

Hardcover boeken

Mijn kleine grote zus

Hardcover boeken

Mijn kleine grote zus

Meer over dit project

Speciale boeken

Op reis naar Marokko

Speciale boeken

Op reis naar Marokko

Meer over dit project

Speciale boeken

Weet jij wat het hondje zegt

Speciale boeken

Weet jij wat het hondje zegt

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.2 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten