fbpx

BTW Percentages Drukwerk

De regels omtrent BTW percentages drukwerk zijn relatief complex. Boeken, brochures, dagbladen, reclamedrukwerk vallen onder het BTW-tarief ‘boeken en periodieken’. We zullen in dit artikel proberen de regels helder om te omschrijven.

Het 9% BTW-tarief

Alle periodieke uitgave die minimaal drie keer per jaar verschijnen vallen onder het ‘boeken en periodieken’, BTW Percentage Drukwerk, van 9%. Je kunt dan denken aan weekbladen, dagbladen, boeken, schoolboeken, tijdschriften en andere periodieke uitgaven. Naast het drukwerk vallen ook verschillende werkzaamheden gerelateerd aan de productie van boeken, weekbladen, etc., onder het 9% BTW Percentage Drukwerk. Je kunt hierbij denken aan het inbinden en repareren vallen hier onder. LET OP: dit is alleen als het nieuwe boeken betreft. Repareer je een bestaand boek opnieuw met een kapitaalbandje? Of maak je een boek design? Dit valt dan onder het 21% BTW tarief. Ook verzendwerkzaamheden kunnen vallen onder het 9% BTW tarief. Dit hangt af wie de verzendwerkzaamheden doet. Lees deze pagina bij de Belastingdienst om de exacte regels te kunnen lezen.

We begrijpen dat het erg complex kan zijn welk BTW Percentage Drukwerk nu van toepassing is voor jou. New Energy Books kan je hierover adviseren. Aarzel dus niet om contact op te nemen.

Wij werken voor:

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs
New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Mijlweg 9-6,

4131 PJ Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten