fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Hardcover boek drukken: hoe werkt dat?

New Energy Books is gespecialiseerd in hardcover boeken drukken. In dit artikel helpen we je om te beslissen of een hardcover boek drukken voor jouw de beste keuze is.

Naar prijzen vanaf 250 stuks

Of vraag gratis een sampleboek aan

Waarom hardcover boeken drukken?

Een hardcover boek heeft met zijn stevige cover een aantal voordelen ten opzichte van een softcover boek. Het ziet er goed uit, heeft meer body en is veel meer bestand tegen intensief gebruik. Met schutbladen bevestigen we het boekblok stevig vast aan de cover. Je kunt er zelfs voor kiezen om het schutblad te bedrukken. Als je plannen hebt om een boek te laten maken, gaan wij graag met je om tafel. Een hardcover boek drukken is voor ons dagelijks werk. We leggen je graag uit hoe we je kunnen helpen en waarom we een voorliefde hebben voor dit type cover.

Een hardcover boek heeft uitstraling

Vergeleken met een softcover boek is een hardcover boek laten drukken absoluut een treetje hoger. Hiermee kies je echt voor een kwalitatieve uitstraling. De beleving is daardoor ook veel hoger. Past dat bij jouw merk of bij jouw onderwerp en doelgroep? Dan weet je dat een hardcover boek drukken de beste optie is in jouw geval.

Uiteraard zijn er meerdere toepassingsmogelijkheden voor hardcover boeken drukken. Voorbeelden van type hardcover boeken laten drukken:

 • Agenda’s
 • Notitieboeken
 • Dagboeken
 • Condoleanceregisters

En dat voor slechts € 1 meer

De waardebeleving van een hardcover boek is veel hoger dan van een softcover boek. Afhankelijk van de specificaties en oplage is de meerprijs van een hardcover ongeveer € 1 ten opzichte van een softcover variant. Maar je kunt voor een hardcover boek wel € 5 tot € 10 meer vragen qua verkoopprijs. Daarom is het commercieel vaak de meest interessante optie.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Hardcover boeken laten drukken? Zo is de cover opgebouwd:

 • Grijsboard aan de binnenkant, standaard van 2,4 mm;
 • Grijsboard wordt standaard omplakt met 130 gram silk mc;
 • Daaromheen weer laminaat (mat, glans, linnenstructuur of soft touch);
 • Wil je linnen, kunstleer, textiel of suède om de cover? Wij maken het voor je!
 • Je kunt het cover afwerken met een foliedruk;
 • Over folie gesproken: ook foliedruk in goud, zilver, brons of andere kleuren, is mogelijk;
 • Of afwerken met een UV-spot, hierdoor kan je details een glans-laag geven;
 • Ook afwerken met een preeg is een optie, hierdoor kun je hoogteverschillen aanbrengen;
 • Of je kan door je cover heen laten kijken met een stans.

Genaaid gebonden of hardcover Wire-o-binding

Wij helpen je graag met een genaaid gebonden hardcover boek. Daarmee valt je boek het mooist open en op langere termijn is de kwaliteit veel beter. Een hardcover Wire-o-binding is ook mogelijk als je dat wilt.

Alleen de beste drukkerijen mogen jouw boek drukken

New Energy Books laat op vijf verschillende productielocaties hardcover boeken drukken. Elk van deze locaties heeft zijn eigen specialisme. Wil je een hardcover boek drukken in zwart/wit of in fullcolour? Kies je voor digitaal of offset? Wij zorgen dat je altijd met de hoogste kwaliteit maar wel tegen lage kosten je boek kunt laten drukken. Tegelijkertijd is onze service top, want onze klanten geven ons maar liefst een 9,2 als cijfer.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Bekijk hardcover producties

Hardcover boeken

Twnty Twnty

Hardcover boeken

Twnty Twnty

Meer over dit project

Hardcover boeken

Royal Beauty

Hardcover boeken

Royal Beauty

Meer over dit project

Hardcover boeken

Arrisala

Hardcover boeken

Arrisala

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.1 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten