Wil je een hardcover boek drukken?

New Energy Books is gespecialiseerd in het drukken van hardcover boeken. In dit blog-artikel helpen we je om te beslissen of een hardcover boek voor jouw de beste keuze is.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

scroll on

Waarom een hardcover?

Veel van onze klanten kiezen voor een boek met een hardcover, en dat is niet zonder reden. Hardcovers zijn niet alleen duurzaam en kunnen tegen een stootje. Ze zien er ook stijlvol uit en kunnen je boek net dat tikkeltje elegantie geven dat het nodig heeft. De cover van een hardcoverboek is gemaakt van grijsboardkarton, deze is vaak omplakt met een full-color bedrukt papier, hierover zit weer een laminaat. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende soorten zoals mat, glans en soft-touch laminaat. Dit dient als extra beschermlaag, maar zorgt ook voor een mooie afwerking van de cover. Naast bedrukt papier kan er ook gekozen worden voor bijvoorbeeld linnen of kunstleer. Dit geeft een extra unieke en kwalitatieve uitstraling. Dit werkt bijvoorbeeld ook heel goed bij mooie kwalitatieve brochures. Het binnenwerk (boekblok) van een hardcoverboek wordt aan de cover vastgemaakt d.m.v. schutbladen. Schutbladen kunnen onbedrukt zijn, van gekleurd papier of bedrukt worden. Bij een hardcover boek kun je ook een leeslint laten aanbrengen, of een stofomslag. Op het gebied van papier of afwerking zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Schroom dus niet om speciale verzoeken kenbaar te maken, want New Energy Books kan die voor je realiseren.

Bindwijze hardcover

Hardcover boeken worden meestal genaaid gebonden. Aan de boven- en onderkant wordt bij boeken met een boekblok van 6mmm of meer een kapitaalbandje geplaatst boven aan de boven en onderkant van het boek blok. Dit kapitaal bandje kan in verschillende kleuren en zorgt voor een mooie afwerking en kost niets extra’s. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor 1 of meer leeslinten. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en kleuren. Het boekblok wordt vervolgens met schutbladen in de kaft gelijmd. Doordat het los van de rug blijft, valt het boek mooi open. De rug kan rond (gebogen) of recht zijn. Wat je kiest, is een kwestie van smaak. De schutbladen “ondersteunen” het boekblok en zijn daarom meestal iets dikker (standaard 140 gram houtvrij offsetpapier) en steviger dan de rest van de pagina’s. Ze zijn vaak onbedrukt, gemaakt van wit of soms gekleurd papier, maar kunnen ook bedrukt worden.

Wanneer kies je voor een hardcover?

Om te bepalen of een hardcover of softcover de beste keuze is voor je boek, raden we het volgende aan. Blader eerst door je boekenkast. Vindt je favoriete boeken, bekijk ze goed en voel de verschillende papiersoorten. Waarom spreken deze boeken je zo aan? Ten tweede, bepaal de functie van je boek. Wat gaan je lezers doen met je boek? Is het bedoeld om slechts een enkele keer te worden gelezen? Of is het een boek dat je lezers willen behouden en een prominente plek in de boekenkast willen geven? Ten derde, bepaal hoe je boek eruit moet zien. Moet het bijvoorbeeld passen bij je bedrijf en je huisstijl? Of heb je specifieke lezers in gedachten die je wilt aanspreken? Bedenk tot slot de prijsklasse van je boek. Wil je dat je boek goedkoop en toegankelijk is? Of wordt het een luxe artikel?

Zoals je kunt zien, moet je verschillende overwegingen maken. Wil je een stijlvol en elegant boek drukken? Wil je dat mensen jarenlang van het boek kunnen genieten? En vindt je doelgroep het niet erg om wat meer te betalen voor een boek? Dan raden wij je aan om een ​​hardcover boek te laten drukken.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Bekijk hardcover producties

Hardcover boeken

Twnty Twnty

Hardcover boeken

Twnty Twnty

Meer over dit project

Hardcover boeken

Royal Beauty

Hardcover boeken

Royal Beauty

Meer over dit project

Hardcover boeken

Arrisala

Hardcover boeken

Arrisala

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek. Wil je weten wat jouw boek kost? Vraag dan een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover- of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling met meer dan 25 jaar ervaring in vormgeving en DTP. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Kijk op onze ‘veel gestelde vragen’ pagina waar je nog meer vragen kunt vinden. Mocht je dan nog steeds vragen hebben aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.0 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:30
Za – Zo Gesloten