fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Foliedruk

Om je boek, catalogus of magazine extra te laten opvallen kan je ervoor kiezen om op het cover gebruik te maken van foliedruk. Dit wordt vaak gedaan om bepaalde woorden of afbeeldingen te accentueren waardoor ze extra zichtbaar zijn. Om folie op de cover te zetten is er een stempel nodig. Hoe kleiner het oppervlak van de stempel, hoe lager de kosten zullen zijn. Folie kan ook in het binnenwerk geplaatst worden, maar dit is niet gebruikelijk.

Bereken de prijs van je boek

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij foliedruk kun je verschillende kleuren gebruiken. Veel gebruikte kleuren zijn: zilver en goud in glanzende en matte varianten. Maar, je kunt ook andere kleuren kiezen. Folie kan boven of onder het laminaat. Het voordeel van boven het laminaat is dat je meer een eigen uitstraling behaald. Je kan bijvoorbeeld glans folie op mat laminaat zetten, waardoor het meer zijn glans behoudt. Een nadeel is dan wel dat het folie gevoeliger is voor beschadigingen of krassen. Als je het folie onder het laminaat zet, dan krijgt het hetzelfde uitstraling als het laminaat, maar is het folie wel beschermd tegen beschadigingen. Tussen deze opties van foliedruk zit geen prijsverschil.

Foliedruk in het drukbestand

Voor de aanlevering van het drukbestand dien je een apart cover bestand aan te leveren voor het foliedruk. Je drukbestand heeft hetzelfde formaat als het bestand van het cover zelf. En je geeft met een 100% PMS kleur (maakt niet uit welke kleur) de te drukken foliedruk onderdelen aan.

Lees meer over hoe je een drukbestand voor je cover maakt in Adobe Indesign en bekijk de tutorial.

Bekijk onze tutorial over foliedruk

Wij werken voor

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs
New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Mijlweg 9-6,

4131 PJ Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten