fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Het kapitaalbandje

Je voegt vaak, uit cosmetisch oogpunt, een kapitaalbandje toe aan je boek. Het ziet er netjes uit en kan qua kleuren worden aangepast aan de cover van je boek. In dit blog artikel lees je de mogelijkheden en kun je een goede keus maken.

Wat is een kapitaalbandje?

Bij het (laten) drukken van je boek zul je vaak verschillende (en soms onverwachte) keuzes moeten maken. Een van deze keuzes is het toevoegen van een kapitaalbandje. Deze optie wordt vooral interessant bij hardcover– en integraal gebonden. Het wordt dan gebruikt als een nette afwerking van de binding van je boek. Je vindt deze afwerking aan de boven en onderkant, aan de rugzijde van het boekblok / binnenwerk. Je hoeft geen kapitaalbandje toe te voegen, echter het kan een belangrijke functie hebben voor de uitstraling van je boek.

Let op:
Er zijn bv dunne boeken (met een rug van enkele millimeters), of boeken met een ongebruikelijke afmeting waarbij het niet altijd mogelijk is om een kapitaalbandje te plaatsen. Dit hangt af van het type bindstraat waar je boek op gedrukt wordt. Meestal houden we een minimale rugdikte van 5 mm aan.

Kleuren

Je opties qua kleuren zijn behoorlijk uitgebreid. Tijdens het maken van je boek design moet je kiezen welke kleur je graag wilt gebruiken. Wil je een leeslint voor je boek? Dan is het mooi om de kleur van het leeslint aan te passen op de kleur van het kapitaalbandje. Je hoeft dit echter niet te doen. De kleuren kunnen ook verschillend zijn. Dit is afhankelijk van welke uitstraling jij het boek wilt geven. Bekijk hier een voorbeeld van een boek met een kapitaalbandje zonder een leeslint.

Je hebt kunnen lezen dat er legio mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Wil je meer weten? Bij New Energy Printing kunnen we je adviseren.

Bereken de prijs van je boek

Wij werken voor

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs
New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Mijlweg 9-6,

4131 PJ Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten