fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Wat is een schutblad?

Schutbladen zijn nodig om het binnenwerk van een hardcover boek te bevestigen aan de omslag. Dat kan op een voordelige manier met wit papier, maar er zijn ook mogelijkheden om iets speciaals te doen.

Bereken direct de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Doel van een schutblad

Schutbladen zijn van groot belang voor een hardcoverboek. Mede dankzij de schutbladen kunnen we het binnenwerk op een stevige wijze bevestigen aan de cover. Het boekblok wordt daardoor netjes op zijn plek gehouden. Een schutblad is een spread, bestaande uit vier pagina’s voorin en vier pagina’s achterin het boek. Drie van die pagina’s kunnen eventueel bedrukt worden. De vierde pagina zit tegen het karton van de hardcover omslag aangeplakt, waardoor deze stevig vast zit. Bij dunne boeken kun je gebruik maken van zogenaamde aangedrukte schutbladen. In dat geval zijn er geen separate schutbladen maar worden de eerste en laatste pagina van het boekblok tegen de binnenzijde van de cover geplakt, waardoor ze niet meer zichtbaar zijn.

Schutbladen: wat is er mogelijk?

Voor schutbladen is de standaard 140 grams mat wit papier (hvo). Bij boeken met een hoog aantal pagina’s wordt voor extra stevigheid ook weleens 160 grams papier gebruikt. Er is echter veel meer mogelijk dan wit papier. Afhankelijk van jouw wensen kunnen we de schutbladen bijvoorbeeld in full colour bedrukken met een eigen ontwerp die je zelf aanlevert. Een andere optie is dat een van onze vormgevers de bedrukking voor je ontwerpt, conform jouw wensen. Of je kunt een kleur papier uitkiezen uit een van onze papiercollecties. Je merkt het al, veel opties, veel mogelijkheden. Neem vooral contact op voor vrijblijvend advies.

Drukbestanden schutblad

Als je de schutbladen wilt laten bedrukken dan is het belangrijk dat je daarvoor een correct opgemaakt bestand aanlevert. Een schutblad bestaat uit vier pagina’s verdeeld over twee spreads. Van die vier pagina’s kunnen er drie worden bedrukt. De zijde van de pagina die tegen de hardcover omslag wordt geplakt, en dus niet zichtbaar is, kan niet worden bedrukt. Graag ontvangen we het schutblad als losse pagina’s waarbij het voorste en achterste schutblad als een separaat bestand worden aangeleverd. We kunnen ons voorstellen dat het je even duizelt na deze uitleg. Onze vormgevers staan je graag te woord om je een opmaakinstructie te geven. In het geval je er niet goed uitkomt dan kunnen onze vormgevers de opmaak verzorgen tegen een kleine meerprijs.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Drukbestand opmaken in InDesign

Robbert, onze grafisch vormgever laat je in een kleine 5 minuten zien hoe je een drukbestand opmaakt voor een schutblad in Adobe InDesign.

Voor onbedrukte schutbladen is het niet nodig om een apart drukbestand aan te leveren.

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Bekijk producties

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Meer over dit project

Hardcover boeken

Liguria

Hardcover boeken

Liguria

Meer over dit project

Speciale boeken

Werkboek co-creatie Leiderschapscoaching

Speciale boeken

Werkboek co-creatie Leiderschapscoaching

Meer over dit project

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.1 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten