fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Softcover boeken drukken: de voordeligste optie

Wil je softcover boeken laten drukken, niet met zo’n zware, harde omslag? Daar helpen wij je graag bij. We leggen je graag uit hoe we je kunnen helpen en wat de voordelen zijn van een softcover boek laten drukken.

Naar prijzen vanaf 250 stuks

Of vraag gratis een sampleboek aan

Lezers kopen eerder een softcover boek

Als je een dikke hardcover kiest, betaal je per boek ongeveer € 1 meer. Dat kun je dus besparen door voor een laagdrempelig softcover boek te kiezen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat lezers eerder een softcover boek aanschaffen als impulsaankoop dan een hardcover boek. Dat is wel te verklaren, doordat je bij een softcover eerder het idee hebt dat het niet duur is. Daardoor neem je als lezer het boek makkelijker mee. Uiteraard is de precieze besparingvan kosten afhankelijk van de specificaties die je kiest en de gewenste oplage van je softcover boek. Benieuwd naar de kosten voor een softcover boek drukken? We rekenen het graag voor je uit.

Softcover boeken drukken? Zo wordt de cover opgebouwd:

 • Eenzijdig gestreken sulfaatkarton, standaard van 240/250 gram;
 • De binnenkant van dit materiaal heeft een ruw oppervlak, wat uitermate geschikt is voor de binding in de rug (aan de lijmkant);
 • De buitenkant is glad, wat ideaal is om een afbeelding op te drukken die van het papier af spat;
 • Een laminaatafwerking ziet er mooi en luxe uit en beschermt het drukwerk tegen beschadiging;
 • Qua laminaat kun je kiezen uit mat, glans, linnenstructuur of softtouch;
 • Je kunt het cover afwerken met een foliedruk, UV-spot of een preeg om nog meer indruk te maken.

Garenloos gebrocheerde of genaaid gebrocheerde binding

In spreektaal noemt men een garenloos gebrocheerde binding ook wel een gelijmde binding. Het gedrukte boekblok (binnenwerk) wordt wel om het cover heen geplakt en daarna wordt het softcover boek gesneden. Dit is de voordeligste bindingsoort voor softe covers. Daarnaast kun je kiezen voor een genaaid gebrocheerde binding. Hier worden garen en lijm gebruikt om het boek te binden. Deze methode is heel iets duurder dan garenloos gebrocheerd binden, maar het boek valt wel mooier open en de binding is steviger. Daarmee is het ideaal voor softcover boeken drukken die intensief gebruikt worden, vooral wanneer er een gecoate papiersoort gebruikt wordt. Wil je liever een OTA-binding of een Zwitserse binding? Ook dat kunnen we voor je realiseren.

Alleen de beste drukkerijen mogen jouw softcover boek drukken

New Energy Printing laat op vijf verschillende productielocaties boeken drukken. Elk van deze locaties heeft zijn eigen specialisme en we kiezen op basis van jouw wensen. Softcover boeken drukken in zwart/wit of in fullcolour, digitaal of offset: het kan allemaal. Wij bieden je altijd de hoogste kwaliteit tegen lage kosten. Dankzij onze service wordt je boek laten drukken echt een feestje, want onze klanten geven ons maar liefst een 9,2 als cijfer.

Naar prijzen vanaf 250 stuks

Of vraag gratis een sampleboek aan

Bekijk softcover producties

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Meer over dit project

Softcover boeken

And See Trendboek 2019

Softcover boeken

And See Trendboek 2019

Meer over dit project

Softcover boeken

Grip op geld

Softcover boeken

Grip op geld

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.1 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten