fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Het recept om een goed kookboek te drukken!

Ga je een kookboek drukken? Deze moet praktisch zijn in gebruik maar moet ook uitnodigend zijn om te zien. De foto’s, de recepten en de opmaak zijn misschien al bijna klaar maar welke specificaties passen hier nou bij?

Dit weten wij als geen ander. De opmerking ‘don’t judge a book by it’s cover’ gaat eigenlijk niet op voor kookboeken. De uitstraling moet uitnodigend zijn, maar je moet ook het idee hebben dat je een boek in handen hebt dat tegen een stootje kan. Koken gaat nou eenmaal gepaard met een vol aanrecht, maar ook met vieze handen die soms een bladzijde moeten omslaan.

Bereken de prijs van je boek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Hardcover of Softcover kookboek drukken?

Wij adviseren voor kookboeken vaak een hardcover. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je ook voor een softcover kan kiezen. De voordelen van een hardcover zijn dat je altijd een genaaide binding hebt. Deze zorgt ervoor dat het boek goed openvalt en -ligt maar het is ook een kwaliteits keuze. De binding is sterk en dus geschikt om vaak door te bladeren en open en dicht te slaan.

Naast het type boek is natuurlijk ook het formaat belangrijk. Niets zo fijn als een kookboek dat lekker open blijft liggen. Kies daarom voor een formaat dat altijd wat breder is in verhouding tot de lengte. Dus niet A4, maar 290 bij 240 mm bijvoorbeeld. Op die manier blijft je boek altijd wat beter openliggen.

Papier is key!

De tekst in een kookboek moet goed leesbaar zijn, maar de foto’s van die fantastische gerechten moeten ook goed uitkomen. Daarnaast wil je geen vieze vingers op je boek en moet een waterdruppel natuurlijk niet meteen in het papier gezogen worden.

Dat zijn alvast enkele belangrijke aandachtspunten als je overweegt om een kookboek te laten drukken. Om deze reden adviseren wij om voor gestreken papier te gaan en dan bij voorkeur een variant van mat of silk. De teksten zijn dan nog goed leesbaar maar ook de afbeeldingen komen mooi uit.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat de pagina’s doorschijnen. Een wat dikkere papiersoort (vanaf 130 grams) kan daardoor een goed idee zijn.

Advies is gratis 😉

De adviezen hierboven zijn een leidraad om met je Kookboek aan de slag te gaan. Als je nog aan de beginfase van het ontwerp staat, of misschien wel een boek hebt dat je ontzettend mooi vindt en graag dezelfde uitstraling wilt toepassen op jouw boek, denken we graag met je mee.

Een afspraak bij ons op kantoor is snel gemaakt. Op die manier kunnen we, aan de hand van voorbeelden, met je bespreken welke specificaties aansluiten bij jouw wensen.

We horen graag van je!

Bereken de prijs van je kookboek

Of vraag gratis een sampleboek aan

Onze producties

Hardcover boeken

Liguria

Hardcover boeken

Liguria

Meer over dit project

Hardcover boeken

Foodbrusher Kookboek

Hardcover boeken

Foodbrusher Kookboek

Meer over dit project

Softcover boeken

Sterke Recepten

Softcover boeken

Sterke Recepten

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Printing Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen in heel Europa kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jou boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Printing. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland en Europa. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.1 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten