fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Het recept om een goed kookboek te drukken

Wil je een kookboek laten drukken? Het moet praktisch zijn in gebruik, maar ook uitnodigend zijn om te zien. De foto’s, de recepten en de opmaak zijn misschien al bijna klaar, maar welke specificaties passen hier nou bij?

Dit weten wij als geen ander. De opmerking ‘don’t judge a book by its cover’ gaat eigenlijk niet op voor kookboeken. De uitstraling moet uitnodigend zijn, maar je moet ook het idee hebben dat je een boek in handen hebt dat tegen een stootje kan. Koken gaat nou eenmaal gepaard met een vol aanrecht, maar ook met vieze handen die soms een bladzijde moeten omslaan.


Bereken de prijs van je boek

Kookboek met een harde of zachte kaft laten drukken?

Wij adviseren voor een kookboek vaak om ze te laten drukken met een hardcover. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je ook voor een softcover kan kiezen. De voordelen van een hardcover zijn dat je altijd een genaaide binding hebt. Deze zorgt ervoor dat het boek goed openvalt en -ligt maar het is ook een kwaliteitskeuze. De binding is sterk en dus geschikt om vaak door te bladeren en open en dicht te slaan.

Naast de druk en inbinding van het boek is natuurlijk ook het formaat waarin je het kookboek gaat laten drukken belangrijk. Niets zo fijn als een kookboek dat lekker open blijft liggen. Kies daarom voor een formaat dat altijd wat breder is in verhouding tot de lengte. Dus niet A4, maar 290 bij 240 mm bijvoorbeeld. Op die manier blijft je boek altijd wat beter openliggen.

Papier is key!

De tekst in een kookboek moet goed leesbaar zijn, maar de foto’s van die fantastische gerechten moeten ook goed uitkomen. Daarnaast wil je geen vieze vingers op je boek en moet een waterdruppel natuurlijk niet meteen in het papier gezogen worden.

Dat zijn alvast enkele belangrijke aandachtspunten als je overweegt om een kookboek te laten drukken. Om deze reden adviseren wij om voor gestreken papier te gaan en dan bij voorkeur een variant van mat of silk. De teksten zijn dan nog goed leesbaar, maar de afbeeldingen komen ook mooi uit.

Daarnaast wil je natuurlijk niet dat de pagina’s doorschijnen. Een wat dikkere papiersoort (vanaf 130 grams) kan daardoor een goed idee zijn.

Vraag gratis advies aan

De adviezen hierboven zijn een leidraad van dingen om aan te denken als je jouw kookboek wilt laten drukken. Als je nog aan de beginfase van het ontwerp staat, of misschien wel een boek hebt dat je ontzettend mooi vindt en graag dezelfde uitstraling wilt toepassen op jouw boek, denken we graag met je mee. Een afspraak bij onze boekendrukkerij op kantoor is snel gemaakt. Op die manier kunnen we, aan de hand van voorbeelden, met je bespreken welke specificaties aansluiten bij jouw wensen. We horen graag van je! Neem gerust contact met ons op.

Bereken de prijs van je kookboek

Onze producties

Hardcover boeken

Liguria

Hardcover boeken

Liguria

Meer over dit project

Hardcover boeken

Foodbrusher Kookboek

Hardcover boeken

Foodbrusher Kookboek

Meer over dit project

Softcover boeken

Sterke Recepten

Softcover boeken

Sterke Recepten

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 50.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Printing Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen in heel Europa kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jou boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Printing. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland en Europa. Wij zoeken de drukpers die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.3 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs
New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Mijlweg 9-6,

4131 PJ Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten