fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

FSC Papier

Een beter milieu begint bij je zelf, omdat New Energy het belangrijk vindt dat de klimaat problemen echt worden aangepakt besteden wij hier veel aandacht aan.

Een van de maatregelen die wij genomen hebben is om standaard op FSC gecertificeerd papier te drukken.

Wat betekent dat nu eigenlijk?

Keurmerk

FSC papier heeft het keurmerk van FSC (Forest Stewardship Council). Dit is een internationaal keurmerk voor hout(producten), waar papier ook onder valt. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van verantwoord bosbeheer.

Zo zien ze er onder andere op toe dat de FSC bossen goed worden onderhouden, dat er voldoende nieuwe bomen worden geplant en dat de arbeidsomstandigheden van de arbeiders in de bossen goed zijn.

FSC labels

FSC papier is dus papier wat gemaakt is van hout wat komt uit FSC (goedgekeurde) bossen. Echter, er zijn hier ook gradaties in. We onderscheiden 3 verschillende labels:

  • FSC 100%: Als je dit label ziet, dan weet je dat dit product (papier) volledig afkomstig is uit FSC gecertificeerde bossen.
  • FSC Mix: Dit label geeft aan dat het product afkomstig is uit een productieproces waarbij FSC materiaal (papier) vermengd wordt met gerecycled materiaal en/of gecontroleerd materiaal. Elk product wat een FSC Mix label heeft, bestaat voor minimaal 70% aan materialen, afkomstig uit FSC bossen.
  • FSC Recycled: Dit label geeft aan dat een product gemaakt is uit 100% gerecycled hout of gerecyclede vezels.

De controle hierop is heel streng en wordt uitgevoerd door onafhankelijke geaccrediteerde partijen.

Gebruik FSC logo

Voor de binding en de afwerking van boeken en catalogi worden materialen gebruikt zoals garen en laminaat, hierdoor zie je op FSC gecertificeerde boeken het MIX FSC label staan.

Het gebruik van FSC papier alleen is niet voldoende om het FSC logo in je boek te mogen plaatsen. Lees meer over het plaatsen van het FSC logo.

Bereken de prijs van je boek

Wij werken voor

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs
New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Mijlweg 9-6,

4131 PJ Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten