Wil je een softcover drukken?

Wij drukken kwalitatieve softcovers tegen betaalbare prijzen en bieden goede service. In dit blog-artikel helpen we je om te beslissen of een softcover boek voor jou de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Of vraag gratis een sampleboek aan

scroll on

Waarom een softcover?

Onder een softcover (ook wel paperback genoemd) wordt een boek verstaan met een ‘flexibele kaft’, dat verfijnd is met mat of glanzend laminaat. Een paperback is de beste keus voor boeken die veel verkocht en gelezen gaan worden. Voor boeken die consumenten makkelijk mee kunnen nemen op reis. Softcovers worden vaak gebruikt voor commerciële boeken die worden verkocht in hoge oplages tegen kleine marges. De reden hiervoor is dat softcovers goedkoper zijn om te drukken en dus ook een lagere verkoopprijs kunnen hanteren. Het nadeel van softcovers is dat de boeken relatief makkelijk beschadigd kunnen worden bij veel gebruik. Maar dat hoeft, afhankelijk van je doelgroep, niet erg te zijn. Heb je hulp nodig bij het maken van de beste keuzes voor je boek? New Energy Books adviseert je graag en vrijblijvend.

Type bindwijze

De twee meest voorkomende bindwijzes bij softcover boeken zijn ‘garenloos gebrocheerd’ en ‘genaaid gebrocheerd’. De garenloos gebrocheerde binding is de meest voordelige keuze, deze binding is goed toe te passen bij boeken welke gemaakt zijn voor ongestreken papier soorten zoals houtvrij offsetpapier en romandrukpapier. Deze manier van binden is vooral aan te raden indien je een romanboek of catalogus wil laten drukken. In dien je boek gemaakt in van een gestreken papiersoort zoals mat MC , silk MC of gesatineerd MC, dan adviseren we je boek te voorzien van een genaaid gebrocheerde binding. Door de gladde structuur van dit papier is het goed om de binding van extra stevigheid te voorzien en te voorzien. Een bijkomend voordeel van een genaaide bindwijzen is dat minder lijm gebruikt kan worden waardoor je boek mooier openvalt t.o.v. een garenloos gebrocheerde binding.

Wanneer te kiezen voor een softcover?

Een softcover printen of drukken is niet alleen goedkoop, de verkoopprijs van een paperback is ook veel lager. Dit kan een voordeel zijn voor de boekhandel. Softcovers hebben een veel hoger uitcheckpercentage dan hardcover boeken. Daarom worden de meeste bestsellers verkocht met ‘zachte kaft’. Niet alleen is het uiterlijk belangrijk, maar ook het feit dat een softcover heel gemakkelijk en snel te printen is. Het maken van een paperback kan, afhankelijk van factoren, met een levertijd van +/- drie weken. Dit is één week korter dan een hardcover. Dus druk je een bestseller en wil je een mooi boek drukken, dan is een softcover boek een goede keuze.

Vraag een offerte aan

Of vraag gratis een sampleboek aan

Bekijk softcover producties

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Softcover boeken

Global Youth Warchild

Meer over dit project

Softcover boeken

And See Trendboek 2019

Softcover boeken

And See Trendboek 2019

Meer over dit project

Softcover boeken

Grip op geld

Softcover boeken

Grip op geld

Meer over dit project

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek. Wil je weten wat jouw boek kost? Vraag dan een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover- of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling met meer dan 25 jaar ervaring in vormgeving en DTP. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Kijk op onze ‘veel gestelde vragen’ pagina waar je nog meer vragen kunt vinden. Mocht je dan nog steeds vragen hebben aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.0 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Vraag een offerte aan

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Books

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:30
Za – Zo Gesloten