fbpx
Chat
E-mail
Bel ons
Maatwerk

Boek omslag met UV spot

UV-Spot is een afwerking op de cover waarmee je teksten of afbeeldingen kunt accentueren d.m.v. bijvoorbeeld een transparante glimmende laag.

Waarom UV spot?

UV-Spot is een veel gekozen afwerkoptie voor de omslag van een boek. Het is een transparante en opdikkende laag die bovenop de laminaat laag van de omslag wordt aangebracht. Door het aanbrengen van UV-Spot kan je bepaalde elementen van de omslag accentueren, zodat ze er optisch uitspringen ten opzichte van de rest van de cover. Je kunt bijvoorbeeld de titel van het boek met UV-Spot laten bewerken, of een afbeelding die op de omslag staat. Hierdoor valt je boek extra op en kan deze een luxere uitstraling krijgen. Ook is deze afwerkingsoptie voor het cover relatief voordelig. Als je een voorbeeld wilt zien, neem dan even contact op. Ons eigen sample boek bevat veel verschillende soorten papier en afwerkingsvormen voor het cover, Ook is deze voorzien van een ‘standaard’ UV-Spot.

Vraag een gratis sampleboek aan

Soorten UV-Spot

UV-Spot is beschikbaar in verschillende soorten. De meest gebruikte soort is glanzend, maar ook mat is mogelijk. Op een cover met mat laminaat kan glanzende UV-Spot gebruikt te worden. Bij een cover met glans laminaat is dat net andersom. Daarnaast zijn er nog enkele speciale soorten beschikbaar die de omslag van je boek een hele bijzondere uitstraling kunnen geven. Bijvoorbeeld opdikkende 3d UV-Spot. De naam zegt het al: hiermee creëer je een 3d effect. Een andere speciale soort is glitter UV-Spot. Kom vooral even langs om voorbeelden te bezichtigen in ons New Energy Experience Center.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Combineren met andere afwerkingsvormen

Naast het aanbrengen van UV-Spot op je omslag kun je in combinatie daarmee ook andere afwerkingsvormen gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om UV-Spot aan te brengen binnen een negatieve preeg, waardoor de UV-Spot laag dieper in de omslag komt te liggen. Een andere mogelijkheid is UV-Spot combineren met een foliedruk, die elders op de omslag wordt gebruikt. Het is verstandig om dit goed op elkaar af te stemmen. Een ondoordachte combinatie kan er al gauw toe leiden dat je omslag een rommelige uitstraling krijgt en dat willen we natuurlijk voorkomen.

 

Aanleveren UV-spot bestand

Als je UV-Spot op de omslag wilt laten aanbrengen dan is het belangrijk dat je het bestand op de juiste wijze aanlevert. Een UV-Spot bedrukking dient apart aangeleverd te worden in een PDF bestand en dient altijd te bestaan uit vector elementen zoals teksten of lijntekeningen. Er mogen geen afbeeldingen in pixels voorkomen in het bestand. Als je een UV-spot op de cover gebruikt heeft het bestand hetzelfde formaat als het bestand van de omslag zelf. En je geeft met 100% zwarte tekst of vectorobjecten de te drukken UV-spot onderdelen aan.

Onze afdeling vormgeving staat je graag te woord om nadere toelichting te geven over de juiste aanlevermethode van het bestand of bekijk de tutorial over het aanleveren van een coverbestand. Lukt het niet? Onze vormgevers kunnen het bestand zelfs voor je opmaken. Heb je vragen of specifieke wensen, neem dan even contact met ons op.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor bestandsopmaak

Of vraag gratis een sampleboek aan

Waarom je kiest voor ons!

Dé boekenspecialist

Ons team heeft al meer dan 35.000.0000 boeken laten drukken

Kwaliteit

Wij drukken alleen op de modernste machines, dus je krijgt altijd topkwaliteit

Service

Wij regelen alles van A to Z voor jou; inclusief een gratis sampleboek of inspiratie in ons New Energy Books Experience Center

Kennis en Expertise

Ons team weet alles over elk onderdeel van het drukproces

Gunstig Prijsniveau

Door onze drukkerijen wereldwijd kunnen we altijd een gunstige prijs bieden

Happy Company

Iedereen is blij met ons: klanten, leveranciers én medewerkers

Bekijk producties

Brochures/Catalogi

Arteca

Brochures/Catalogi

Arteca

Meer over dit project

Speciale boeken

Werkboek co-creatie Leiderschapscoaching

Speciale boeken

Werkboek co-creatie Leiderschapscoaching

Meer over dit project

Onze werkwijze.

New Energy is dé boekendrukker voor uitgeverijen, drukkerijen én overige bedrijven. Naast de meer dan goede kwaliteit van onze producties, leveren wij vóór, tijdens en na je opdracht een uitstekende service.

 • Stuur ons je boek specificaties

  Weet je al exact de boek specificaties? Stuur deze dan naar ons toe. Ben je er nog niet helemaal uit? Geen probleem! We bespreken dan samen je wensen. Op grond van jou wensen geven we advies over papiersoort, type binding en afwerkingsmethode. We maken samen de boekspecificaties.

 • Wij kiezen de beste manier om jouw boek te drukken

  Hier ligt de kracht van New Energy Books. Wij beschikken over meerdere productlocaties in Nederland, Europa en Azië. Wij zoeken de printmachine die het best geschikt is om jouw boek te drukken. Op deze manier waarborgen we de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

 • Je ontvangt een offerte en planning

  In de offerte staan de extra opties apart vermeld, zodat je kunt kiezen wat je wilt. We maken samen met jou een planning, inclusief deadlines, voor het aanleveren van drukbestanden. Wil je dat wij de verpakking en/of verspreiding van de boeken verzorgen? Dan maken we daar ook afspraken over. Hebben we een deal? Dan zetten we het drukproces in gang.

 • Jij hebt geen zorgen, wij regelen alles!

  Vervolgens begeleiden we het complete traject van A tot Z. Zelfs de drukbestanden checken we uitgebreid voor je, helemaal gratis! We zorgen ervoor dat er geen onverwachte verrassingen ontstaan.

 • Je ontvangt de boeken

  Je boeken worden bezorgd waar jij het wilt. We kunnen ze ook verzenden naar meerdere adressen. Tot slot, wanneer de boeken helemaal zijn geworden zoals jij ze wilt, ben je overtuigd van onze hoogstaande service en kwaliteit!

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het drukken van een boek?

  Het drukken van een boek is altijd maatwerk, de kosten dus ook. Een softcover boek kan bijvoorbeeld al gedrukt worden van 0,68 cent per boek.

  Wil je weten wat jouw boek kost? Maak dan een vrijblijvende prijsberekening in onze prijscalculator of vraag een maatwerk offerte aan via onze website.

 • Hoe lang is de levertijd van boeken?

  Het is een open deur! De levertijd van je boek is afhankelijk van meerdere factoren. Wat zijn je wensen qua boek design? Welke papiersoort of afwerking wil je? Daarom kunnen we ruwweg het volgende stellen:

  • Een hardcover– of softcoverboek laten drukken zonder speciale binding of afwerking kan binnen 1 à 2 weken worden gemaakt.
  • Heb je meer wensen? Bijvoorbeeld een foliedruk, preeg, of UV-Spot en toch een gunstige prijs? Dan kunnen we binnen 3 à 4 weken je boeken leveren.
  • Wil je een grote oplage (> 3.000 boeken) drukken dan is het verstandig om papier in te kopen. Dit is voordeliger en de levering kan dan tussen 5 à 6 weken duren.

  Bel ons of vul een offerte aanvraag in en dan kunnen we exact aangeven wat de verwachte levertijd is.

 • Wat kan ik van de kwaliteit en kleur vastheid verwachten?

  Wij drukken boeken alleen op moderne machines en uitsluitend met A-merk papiersoorten. Dit zorgt voor de hoogst mogelijke kwaliteit boeken. Daarnaast is de kleur vastheid uiteraard ook erg belangrijk. Wij kunnen kleuren drukproeven maken waardoor we van tevoren het te verwachten kleurresultaat kunnen laten zien. Pas als iedereen tevreden is beginnen we met het drukproces.

 • Ik heb speciale wensen voor mijn boek. Wat is mogelijk?

  Elk boek is uniek en iedereen heeft zijn eigen wensen qua specificaties, verpakking en aflevering. Uitzonderingen zijn juist ons specialisme. Op onze vaste productielocaties staan veel verschillende soorten machines waar we heel veel uitzonderingen op kunnen produceren. We gaan je uitdaging graag aan!

 • Kunnen jullie helpen met de opmaak van drukbestanden?

  Ja, dit kan zeker. Wij hebben een vormgeversafdeling die dagelijks met vormgeving en DTP werken. Indien je hier interesse in hebt, laat het ons weten dan vertellen wij graag wat de mogelijkheden zijn en maken een maatwerk offerte voor je.

 • Hoe komt het dat jullie zo voordelig zijn?

  Om kwalitatief en kostenefficiënt boeken te drukken is het belangrijk om op het juiste machinepark te drukken. Wij hebben diverse productielocaties waar wij de boeken laten maken. Iedere productielocatie heeft zijn eigen specialisme en is daarom het meest kostenefficiënt. Daarnaast koopt New Energy Books groot in en hierdoor creëeren wij een kostenvoordeel voor onze klanten. Lees meer over waarom wij de kosten van het drukken van een boek laag kunnen houden.

 • Ik heb een andere vraag?

  We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te bellen op +31 (0)347 – 779 407 of stuur een email naar info@newenergy.nl

Wij werken voor:

Klanten geven ons een

9.2 / 10

feedback company

Stuur ons de specificaties van je boek, dan zorgen wij dat je een offerte op maat ontvangt.

Bereken direct de prijs

Of vraag gratis een sampleboek aan

New Energy Printing

T

+31 (0)347 779 407


M

info@newenergy.nl


A

Clarissenhof 11,

4133 AB, Vianen,

The Netherlands

Openingstijden

Ma – Vr 08:30–17:00
Za – Zo Gesloten